Patates dünyada en çok tüketilen besin kaynaklarından birisidir. Haşlama, kızartma ve ızgara şeklinde pişirilebildiği gibi sebze ve et yemeklerinde de kullanılır. Hücrelerin onarılmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa patatesli kek nasıl yapılır görelim!
PATATESLİ KEK (TUZLU) TARİFİ
MALZEMELER;
3 patates
2 kuru soğan
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
(Üzeri için çörekotu ve susam kullanabilirsiniz)
PATATESLİ KEK TARİFİNİN YAPILIŞI;
- İlk olarak patatesleri ve soğanları küp küp doğrayarak bir kenara koyunuz,
- 3 yumurtayı kırarak bir kapın içinde mixerle çırpınız,
- Sıvı yağı ve yoğurdu, kaptaki karışımının içine koyarak hepsini birlikte çırpınız,
- Baharatları ve tuzu da karışımın içine ekleyiniz,
- Doğradığınız patatesleri ve soğanları da kapın içine ekleyerek karıştırınız,
- Daha sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyerek topaklanma olmadan karıştırınız,
- Büyük bir borcamın içini yağlı kağıt sererek yaptığınız karışımı dökünüz,
- Son olarak üstüne susam ve çörekotu serpiştiriniz (isterseniz koymayabilirsiniz de ama bu kekinize daha güzel bir görünüm verecektir),
- Borcamı, 180°'ye ayarladığınız fırına atınız,
- Üzeri kızardıktan sonra ve içi piştikten sonra fırından çıkarınız,
- Patatesli kekinizi kare kare keserek servise sunabilirsiniz.
Patatesli börek tadındaki patatesli kekiniz hazır! Afiyet olsun!
إرسال تعليق