Ayva reçeli nasıl yapılır? Ayvayı botanik olarak elma ile armut arasında bir meyve olarak sınıflandırabilirsiniz. Parlak sarı renginden ve yoğun aromasından olgun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ayva reçeli tarifi gitgide unutuluyor ama çok sağlıklı ve size birçok besin sağlıyor. Ayva reçeli tarifi ile vücudunuza sağlayacağınız faydalar;
- Bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek C vitamini içeriğine sahiptir.
- Ayrıca lif oranı yüksektir.
- Sindiriminiz için iyi olan çok fazla potasyum içerir.
Şeklinde sıralanabilir. Bu nedenle hastalıklara karşı direnç sağlamak istiyorsanız, ayva reçeli nasıl yapılır hakkında bilgi sahibi olmalısınız. O zaman gelin sizlerle beraber ayva receli tarifi ile ayva reçeli nasıl yapılır bir göz atalım.
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva receli tarifi, 100 gramında 57 kcal olan düşük
kalorili bir meyvedir. Ayva reçeli tarif, daha hafif reçel çeşitlerinden
biridir. Daha az miktarda koruyucu şeker kullanırsanız, onları özellikle düşük
kalorili yapabilirsiniz. Örneğin, 3:1 hatta 4:1 jelleştirici şeker de uygundur.
Ayvalar, jelleşme sürecine yardımcı olan pektin bakımından yüksektir.
Dilerseniz sizlere ayva reçeli tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere bir göz
atalım.
- 1 kg ayva
- 500 gr toz şeker
- 1-2 çubuk tarçın
- Orta boy bir kap
Şimdi ise herkesin merakla beklediği ayva reçeli nasıl
yapılır? Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır birlikte inceleyelim ve
yapalım.
Ayvaları Hazırlayın
- Ayva reçeli tarifi için ayvaları soyun veya nemli bir bezle silin. Ayvanın tüyü acı bir aroma veren uçucu yağlar içerir. Ayva reçelindeki bitlerden rahatsız olmadıkça, onları soymak zorunda değilsiniz.
- Ayvaları parçalara ayırın ve çekirdeğini çıkarın. Tohumlar toksik hidrosiyanik asit içerdiğinden, tohumları kesmemeye ve tamamen çıkarmamaya dikkat edin.
- Kavanozları, reçelin mümkün olduğu kadar uzun süre dayanması için sterilize edin.
Ayva Reçelini Pişirin
- Ayva parçalarını biraz su ve tarçın çubukları ile bir tencereye koyun.
- Yumuşak olana kadar kaynatın. Miktara bağlı olarak bu işlem 15 dakika kadar sürebilir.
- Ayvalar yeterince yumuşak olduğunda, çubuk tarçınları çıkarın ve ayvaları olabildiğince ince (yaklaşık elma püresi kadar) püre haline getirin.
- Şimdi koruyucu şekeri ekleyin ve kütleyi köpürerek yaklaşık üç dakika kaynatın. Sıkışmanın yeterince sıkı olup olmadığından emin değilseniz, jelleşme testi yapabilirsiniz.
- Sterilize edilmiş kavanozları sıcak ayva marmelatı ile doldurun. Bu negatif bir basınç oluşturur ve marmelat uzun süre saklanabilir.
Ayva Reçeli Yapın
Bu arada, tohumları atmanıza gerek yok. Sindiriminiz için
iyi olan çay yapmak için harikadırlar. Bunu yapmak için, bir veya iki çay
kaşığı tohumların üzerine sıcak su dökün ve yaklaşık on dakika demlenmesine
izin verin. Bu en iyi reçeliniz pişerken yapılır. Bu sayede siz de evde ayva
reçeli yapımı nı öğrenmiş oldunuz. Eğer daha fazla bu tarzda ayva reçeli
nasıl yapılır ve ayva reçeli tarifi gibi yazılarımız için blog sayfamızı takip
edebilirsiniz. Ayrıca dikkatinizi çekebilir "İnstagram Gizli Hesap Görme"
إرسال تعليق